Arbetsprover

Här är några smakprov:

Nu finns nya möjligheter för forskare att kommentera varandras vetenskapliga artiklar snabbt och enkelt på nätet. Den stora biomedicinska databasen PubMed kräver att kommentarerna skrivs under med namn, medan forskarinitierade PubPeer tillåter anonyma kommentarer. Artikel i Vetenskapsrådets tidning Curie.

Svenska forskare utför fetmakirurgi på 13-åringar. Metoden är effektiv, men ingreppet kan leda till komplikationer, även senare i livet. En artikel om en svår fråga, publicerad i Forskning & Framsteg.

Så här såg Reumatikervärlden ut när jag var vikarierande chefredaktör. Exempel från aug/sept 2102. (Fotot av Ingrid Burman är taget av Elliot Elliot (www.elliotelliot.com). Tidningen producerades av A4 (www.a4.se))

Här skrev jag om nanoläkemedel för Läkemedelsvärlden. ”Stor tilltro till det lilla”.

I det här numret av Reumatikervärlden kan du i stället läsa mina texter om forskningsfinansiering – hur ska det bli några viktiga genombrott när forskare lägger så mycket av sin tid på att jaga pengar? Och hur fungerar patientstyrd forskning? Reumatikervärlden nr 2 2012, sidorna 26-33. Långt och härligt.

Vill du läsa fler texter jag har skrivit?
Fackpress eller populärvetenskap? Porträtt eller nyhet? Jag har exempel på det mesta.
Kontakta mig gärna på info@saranilssonjournalist.se